tack-som-fan

Tack, tack, tack!

Nu får det väl för fan räcka med detta jävla tackande hela tiden! Du kanske undrar vad jag menar och det ska jag berätta direkt.

I alla jävla affärer, snabbköp, stormarknader och matbutiker sitter det ju söta, fula, tjocka, smala, skäggiga och finniga kassörskor. De är inte söta, fula, tjocka, smala, skäggiga och finniga samtidigt, det menar jag inte. Men det finns kassörskor och kassörer av alla dessa slag.

tack-som-fan

Dit jag vill komma är att jag har fått nog av det eviga tackandet som de håller på med hela tiden. Jag vet vad jag pratar om för jag har själv jobbat i både ICA- och Konsum-butik. Även när jag jobbade i kassan tröttnade jag på detta eviga jävla tackande. När jag var ny på jobbet sa jag själv tack hela jävla tiden vid varje moment som utfördes i kassan. Efter ett tag tröttnade jag dock.

Varför, jag menar VARFÖR?! ska jag tacka för att de tittar på mig, att de lämnar fram pengar eller kort, att de köper en påse, att de signerar kontokortsslippen?

Det är ju för helvete de som ska tacka för att jag sitter där (eller satt, för nu jobbar jag inte i butik längre).

Vad jag har lagt märke till vid mina senaste besök i butiker är att de till och med tackar för att jag ber dem att slänga kvittot när jag handlar. Varför i helvete tackar de för att jag ger dem tillåtelse att slänga kvittot. Vad hände med ett simpelt jävla ”okej”?

Det är kunden som ska vara tacksam och säga tack;

”Tack för att du ger mig så bra service!”

”Tack för att jag får betala!”

”Tack för att jag får handla i er butik!”

”Tack för att du scannar in mina varor i ditt jävla kassasystem!”

”Tack för att ni har öppet när jag känner för att handla!”

”Tack för att du är så söt!”

…jag kan hålla på hur länge som helst. Det jag menar är att en butik eller stormarknad som har en omsättning runt 70-90 miljoner kronor om året ska väl för helvete inte behöva tacka för att en kund betalar för varorna de köper eller för att kunden ger tillåtelse till dem att slänga en jävla papperslapp i papperskorgen.

Sluta upp för helvete, det är ingen idé! Det spelar ingen roll om ni har ett kundvårdsprogram eller vilken jävla trevlighetspolicy som helst. Sluta säga tack för att du sitter i kassan. Låt kunderna känna sig tacksamma istället, du finns ju där för deras skull.

Till dig som jobbar i kassan på vilken jävla butik som helst vill jag bara säga;

Tacka för i helvete inte för att jag ber dig slänga kvittot nästa gång jag handlar hos dig, ge mig bara ett vanligt jävla okej eller ”yes!” eller vad fan som helst. Säg bara inte tack för då…

Bra där, tack!

2 thoughts on “Tack, tack, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *