Tvål för kaross och för underrede

Det var en sak som slog min häromdagen när jag stod i duschen och tittade på tvålhyllan. Det är ett brett spektra av schampo och duschtvål som står där alltså, wow! Det är inte bara en stor variation av sorter utan även en stor variation av prisbild på de samma. Det är allt från tiokronors familjeflaskor till mer exklusiva 200-kronorsflaskor.

Min schampo- och tvålsamling

När jag stod där och beundrade min samling funderade jag på vilken tvål jag skulle använda, detta var bara en snabb-efter-träning-dusch så jag grabbade tag i en tjugokronors flaska. Just i det ögonblicket hejdade jag mig själv och begrundade mitt val. Hade jag valt den här flaskan bara för att det var en snabbdusch?

Hade jag valt en annan tvål om det varit en göra-sig-fin-för-fest-dusch? Svaret jag kom fram till var lite skrämmande, ja, jag tog den billiga flaskan för att duschen inte var så viktig, mest en snabb avspolning liksom. Allt blev väldigt förvirrande, jag fattar ingenting.

En dag senare i samma dusch på väg till en dejt märkte jag att 150-kronorsflaskan började ta slut. Jag tog då bara en liten klick som räckte precis till överkroppen, de nedre regionerna fick nöja sig med 20-kronorstvålen.

När jag tänkte efter varför jag gjort detta val kände jag mig nästa psykotisk, vad fan gjorde jag precis? Jag bedömde att överkroppen på någotvis är värd bättre tvål än underrede och ben, varför? Räcker det med att den nedre delen blir ordentligt ren medan överkroppen måste lukta gott en längre tid, ja fan, så jävla dumt.

Jag skäms nästan över vad jag precis berättat, det är ändå en intressant insikt, kanske är detta ett rop på hjälp.

”Snälla Bullen, hjälp mig, är jag sjuk i huvudet eller finns det fler som beter sig som mig?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *